Блог

Утеплення будинку з бруса

Мабуть, багато хто погодиться, що утеплення будинку з бруса має здійснюватися «чистими», з точки зору екологічності, матеріалами. Інакше утеплення зовнішніх стін будинку не виглядає привабливою ідеєю.

Стіни дерев'яного будинку, як правило, мають товщину, яка на порядок менше того показника, що прописано в нормах сучасних теплотехнічних вимог. З цієї причини має сенс утеплити тонкі стіни споруди, якщо ви плануєте проживати в такому будинку взимку. Якщо ви розглядаєте будівництво будинку з бруса тільки в якості літнього будиночка для дачі, то товщини стін 150х150 мм цілком достатньо для комфортного проживання.

Утеплення дерев'яного будинку з бруса відбувається в кілька етапів. Спочатку монтується шар утеплювача, потім залишають зазор для вентиляції (завдяки обрешітці) і далі йде обробка. Перевага такого методу в тому, що завдяки вентиляційного зазору і структурі утеплювача стіни вдома не будуть позбавлені свого одного з головних переваг - здатність «дихати».

Якщо порівнювати брусовий будинок, оброблений таким чином, зі схожою будинком, виконаним з клеєного бруса, то перший варіант виявиться не тільки дешевше, але і екологічніше.

Процедура обробки стін дерев'яного будинку спрямована не тільки на те, щоб поліпшити естетику споруди, а й надати йому додаткові захисні властивості. Дерев'яні стіни при цьому не схильні до впливу високої вологості, сонячних променів і перепадів температури.

При цьому варто розуміти, що спочатку деревина, з якої споруджується будинок, повинна володіти прийнятним рівнем якості. Згодом року багато хто пов'язує якість усушки деревини. Так деякі фахівці стверджують, що весна - найкраща пора року для будівництва дерев'яних будинків, так як погода оптимальна для рівномірної сушки бруса. При цьому утворення тріщин на матеріалі зводиться до мінімального значення.

Проте правильно заготовлена ??деревина при певних умовах може без негативних наслідків просохнути в будь-який час року. А це головний критерій, який повинен бути виконаний перед тим, як приступити до обробки стін. Монтаж оздоблювального покриття на вологі стіни може ні чим хорошим не закінчиться. Згодом можуть розвинутися грибок і пліснява. Якщо стіни будуть сухими, то попередньо обробляти їх антисептиками не завжди потрібно. У будь-якому випадку варто звернутися за допомогою до фахівців, якщо ви не маєте належного досвіду для виконання даної роботи якісно.


Популярні статті

Приєднуйтесь