Блог

Чому я будую каркасний будинок?

Чому я будую каркасний будинок?

В мене запитують багато людей «для чого я будую собі дерев’яний будинок? Якщо він рано чи пізно зігниє, рано чи пізно пропаде, краще побудуй з цегли, буде на віка на століття.»

Що стало для мене - особистою аргументацією?

Перш за все, це те, що я будував такі будинки чотири роки в Америці, Брукліні, Нью-Йорку, Стейтен-Айленд, Бронкс, Квінз, Манхеттен. Для мене є показником, те що люди з набагато більш розвинутих країн будують їх протягом 120 років і не перестають їх будувати. При всіх найкращих технологіях які існують на сьогоднішній день, вони далі будують каркасні будинки. Єдине питання, що зараз багато будинків будується з металевого каркасу. Це зумовлене тільки тим, що в штаті Нью-Йорк безпосередньо в місті Нью-Йорк з міркувань пожежної безпеки вони не мають права будувати будинки, де відстань між будинками є менше трьох метрів.  Це було першим аргументом для мене. 

Другим аргументом є те, що сировина така як дерево є провірена тисячоліттями. В будівництві з давніх давен будували замки, будинки, церкви які служили дуже великий термін, дерево було завжди розповсюдженим, провіреним, хорошим, якісним будівельним матеріалом. 

Третє – екологічність такого матеріалу як дерево. Дерево є набагато екологічнішим ніж залізобетон навіть цегла, хоча цегла теж є хорошим екологічним матеріалом, але дерево є природнім, створеним природою не людиною, просто обробленим людиною.

Наступним важливим фактором для мене було те, що я будую собі будинок 270 метрів квадратних. Ми не планували такий великий будинок, але за рахунок великого перепаду вийшло 270 квадратів загальної площі з яких 160 метрів є житлова площа. Якщо перевести це в еквівалент цегли або залізобетонного матеріалу, то вартість такого будинку була б в три, а то й в чотири рази дорожчою ніж мій. Отже  питання – чому я повинен будувати будинок на 80 кв. метрів, оскільки бюджет в мене є обмежений, якщо я можу за ті самі гроші побудувати будинок на 270 м.кв. і бути щасливим. Це було основним фактором.

І ще одним фактором для скептиків в тому, що дерев’яний будинок зігниє, його з’їдять чи ще щось – дерево ніколи не з’їдять будь-які комахи і тому подібне, якщо до нього не має доступу волога. Найбільш згубною для дерева є волога, а для того щоб вона до дерева не мала доступу, є багато методів, як його обробити, прокласти, утеплити, щоб воно було ідеальним для життя або роботи.

Це основні аргументи чому я собі особисто будую каркасний будинок.

 

 


Популярні статті

Приєднуйтесь